-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření20 min
-
Porce4
-
Celkový čas40 min
Řízky jsou česká klasika, kterou pohrdne jen málokdo. Málokdo také ví, že řízky lze připravit hned několika způsoby a my si v tomto receptu ukážeme ten, který zachová řízek šťavnatý a křehký!
Dokonalé kuřecí řízky v jogurtu je recept, který jsem jednou vyzkoušel a od té doby jej připravuji celkem často. Nepoužívám už tedy klasický trojobal (mouka, vejce, strouhanka), ale řízky vždy nakládám do jogurtu, který způsobí, že kuřecí maso zkřehne a bude více šťavnaté. Do jogurtu také přidávám česnek a majoránku čímž vznikne jednoduchá marináda. V této marinádě doporučuji řízky marinovat 1-2 dny, minimálně však 2 hodiny.
Suroviny na dokonalé kuřecí řízky v jogurtu
- 400 g prsních řízků
- 150 g bílého jogurtu
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce majoránky
- sůl & černý pepř
- 1 vejce
- strouhanka na obalování
- olej na smažení
VIDEORECEPT
Postup přípravy dokonalých kuřecích řízků
- Nejprve si připravte kuřecí maso: prsa překrojte podélně a přes potravinářskou fólii lehce naklepejte na vyšších stranách tak, aby byl řízek rovnoměrně vysoký a rovnoměrně se nám propekl. Řízky z obou stran posolte a opepřete.
- V misce si smíchejte bílý jogurt, prolisované stroužky česneku, majoránku a vejce. Pokud má někdo rád pikantní, může přidat trochu sypkého chilli. Vše důkladně promíchejte, aby se jogurt propojil s vejcem a kořením.
- Jogurtovou marinádou řízky potřete ze všech stran a dejte do mističky, řízky zalijte zbytkem marinády, přikryjte potravinářskou fólií a nechte v lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
- Jakmile jsou řízky namarinované, tak je z obou stran obalte ve strouhance a vkládejte do rozpáleného oleje. Vrstva oleje by měla být alespoň do poloviny výšky řízků.
- Smažte řízky z každé strany dozlatova. (cca. 5 minut)
- Hotový řízek podávejte s bramborovou kaší, bramborem nebo k bramborovému salátu. Volba přílohy je na vás.
Chutnaly vám dokonalé kuřecí řízky v jogurtu? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Dokonalé kuřecí řízky v jogurtu
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews